آموزش

مالیات کارتخوان پاسارگاد

اگر کسب و کاری دارید که در آن از دستگاه کارتخوان و یا درگاه پرداخت اینترنتی استفاده می کنید، لازم است اطلاعاتی درباره ی مالیات درگاه پرداخت اینترنتی، مالیات دستگاه پوز و هم چنین درباره قانون جدیدی که شایعه ها از آن به عنوان مالیات بر تراکنش های بانکی یاد می کنند کسب کنید. با ما در این مقاله همراه باشید.

اگر میخواهید اطلاعات بیشتری درباره مالیات درگاه های.رداخت بانکی کسب کنید میتوانید به مقاله مالیات درگاه پرداخت مراجعه کنید.

مالیات دستگاه کارت خوان چیست

در سال 1398، مجلس، اقدام به تصویب قانونی با عنوان (قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان) نمود. به موجب ماده 11 این قانون، بانک مرکزی ایران، می بایست با همکاری سازمان مالیات با ساماندهی دستگاه‌ های کارتخوان، به هریک از دستگاه های کارت خوان، یک شناسه یکتا اختصاص دهد. پس از تخصیص این شناسه ، کلیه تراکنش های انجام شده از طریق آن دستگاه، فعالیت شغلی دارنده دستگاه محسوب شده و اطلاعات مربوط به آن توسط بانک مرکزی برای سازمان امور مالیاتی ارسال می گردد.

با توجه به تصویب این قانون و بحث هایی که در زمان تصویب آن ایجاد گردید، این سوال برای بسیاری از افراد جامعه به ویژه صاحبان مشاغل، ایجاد شد که مالیات دستگاه کارت خوان چیست؟ و اینکه آیا اداره مالیات، اقدام به ثبت مالیات دستگاه کارتخوان، به طور جداگانه از شغل و درآمد صاحب دستگاه می نماید؟ 

در پاسخ به این سوال باید گفت، در حال حاضر، نوع خاص و جداگانه ای تحت عنوان مالیات دستگاه کارت خوان که صاحبان مشاغل ملزم باشند که علاوه بر مالیات مشاغل بپردازند، در سیستم مالیاتی کشور ما وجود ندارد. در واقع بر اساس (قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان) کلیه اشخاصی که دارای دستگاه کارت خوان بوده، موظف هستند که در سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی tax.gov.ir ثبت نام نموده و کد اقتصادی دریافت نمایند.

اما دارندگان دستگاه پوز سیار و غیر سیار که با وجود مالکیت دستگاه، برای تشکیل پرونده مالیات در سایت سازمان مالیاتی و دریافت کد اقتصادی اقدام نکنند، پرونده مالیاتی آنها بر اساس اطلاعات دستگاه کارتخوان تشکیل شده و بر اساس این اطلاعات نیز مالیات مشاغل آن ها محاسبه و اخذ می گردد. بدیهی است که جریمه های مربوط به عدم تشکیل پرونده مالیاتی و عدم ثبت نام اظهارنامه مالیاتی در مواعد مقرر، شامل این افراد خواهد شد.

نحوه محاسبه مالیات کارتخوان 1400

به طور کلی مشاغل افراد در 3 گروه مشاغل خدماتی، بازرگانی و تولیدی قرار میگیرد و بر اساس نوع گروه شغلی میزان 0 تا 25% مالیات را باید بع صورت متغیر پرداخت کنند.

دقت داشته باشید ک دستگاه های کارت خوان به صورت اتومات در هر تراکنش مبلغی را به عنوان مالیات کسر نخواهند کرد و اگر این اتفاق برای شما افتاد حتما آن را از طریق پشتیبانی ارائه دهنده دستگاه پوز تان پیگیری کنید.

دقت داشته باشید در مبحث نحوه محاسبه مالیات کارتخوان 1400 سازمان امور مالیاتی کشور به صورت مستقیم تراکنش هایی که بیشتر از 500 میلیون تومان باشند را استعلام میگیرد. این موضوع شامل حال همه مالیات دهندگان میشود و نه تنها صاحبان کسب و کار هایی که مبالغ بزرگ تراکنش میکنند.

نحوه محاسبه مالیات تراکنش های بانکی به این شرح است که مالیات درآمد محاسبه شده از گردش حساب بانکی شما که توسط سازمان امور مالیاتی محاسبه می شود، بر طبق ماده 131 قانون، در دسته ی مالیات های مستقیم قرار می گیرد.

بر طبق این قانون، برای درآمد تا 50 میلیون تومان 15 درصد، درآمد بین 50 تا سقف 100 میلیون تومان 20 درصد و برای درآمد بیش از 10 میلیون تومان 25 درصد مالیات محاسبه می شود.

مالیات دستگاه کارتخوان ۱۴۰۰ چقدر است

همان طور که گفتیم، طبق قوانین جدید وضع شده در مجلس شورای اسلامی، تمام دارندگان دستگاه های پوز در سراسر کشور باید نسبت به ثبت مالیاتی دستگاه کارتخوان خود اقدام نمایند. به این ترتیب، تراکنش های آن ها که برای بانک مرکزی قابل دسترسی است به عنوان فعالیت های شغلی شان در نظر گرفته می شود. اما اگر بخواهیم به میزان دقیق مالیات دستگاه کارتخوان ۱۴۰۰ بپردازیم، با دو شرایط متفاوت رو به رو می شویم. اول صاحبان مشاغلی که دارنده این دستگاه ها هستند و نسبت به ثبت نام مالیاتی دستگاه کارتخوان در سامانه معرفی شده اقدام نموده اند. گروه دوم هم آن دسته از دارندگان دستگاه های پوز می باشند که طبق قوانین ثبت نام خود را در سامانه مشخص شده برای این کار انجام نداده اند. مالیات دستگاه پوز برای هر کدام از این گروه ها متفاوت است که در ادامه هر یک را به صورت مفصل بیان می کنیم.

اصل قانون اخذ مالیات از کارتخوان

ماده ۱۱ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان: «بانک مرکزی ایران موظف است با همکاری سازمان امور مالیاتی ظرف مدت یک سال پس از ابلاغ این قانون [یعنی همان سال پیش]، نسبت به ساماندهی دستگاه‌های کارتخوان بانکی یا درگاه‌های پرداخت الکترونیکی اقدام نموده و با ایجاد تناظر بین آنها مجوز فعالیت و شماره اقتصادی بنگاه‌های اقتصادی به هریک از پایانه های فروش، شناسه یکتا اختصاص دهد. پس از تخصیص شناسه مذکور، کلیه تراکنش های انجام شده از طریق حساب‌های بانکی متصل به دستگاه‌های کارتخوان بانکی و نیز درگاه‌های پرداخت الکترونیکی به عنوان تراکنش‌های بانکی مرتبط با فعالیت شغلی صاحب حساب بانکی محسوب شده و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است در چهارچوب قوانین و مقررات مربوطه، اطلاعات این تراکنش‌های بانکی شامل مانده اول دوره، وجوه واریزی، وجوه برداشت شده و مانده آخر دوره هر حساب بانکی را به منظور تکمیل پرونده پایگاه اطلاعات هویتی، عملکردی و دارایی مودیان موضوع ماده (۱۶۹ مکرر) قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۳/۱۲/۱۳۶۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی به صورت برخط در اختیار سازمان قرار دهد.»

تبصره ـ پس از انقضای موعد مذکور در این ماده، اتصال دستگاه‌های کارتخوان بانکی (pos) یا درگاه‌های پرداخت الکترونیکی که تعلق آنها به مودی معین توسط سازمان امور مالیاتی تأیید نشده باشد، به شبکه پرداخت بانکی کشور ممنوع است. بانک مرکزی و حسب مورد کلیه بانک‌ها و ارائه‌دهندگان خدمات پرداخت موظف هستند مشخصات بهره‌برداران کلیه دستگاه‌های کارتخوان بانکی (pos) و پایانه‌های پرداخت الکترونیکی را به سازمان اعلام کنند. در صورت تخلف از حکم این ماده، مرتکبان به مجازات درجه ۶ قانون مجازات اسلامی به غیر از حبس محکوم می‌شوند.

روش تشکیل پرونده مالیاتی برای دارندگان کارتخوان

بد نیست بدانید کد ملی افراد حقیقی و شناسه ملی افراد حقوقی به عنوان کد مالیاتی دارنده کارتخوان محسوب می‌شود. حالا اگر فرد متقاضی در زمانی کوتاه و با ثبت اطلاعات خود در قالب یک صفحه نسبت به ثبت‌نام و تشکیل پرونده مالیاتی اقدام کند، شیوه معمول مالیات بر درآمد برای او محاسبه می‌شود و اگر نه، مشمول جریمه و دیرکرد خواهد شد.

همچینن به افرادی هم که اطلاعات ناقصی دارند اطلاع داده می‌شود که پرونده‌شان را تکمیل کنند وگرنه کارتخوان یا درگاه پرداختی‌شان مسدود خواهد شد. تا به این روش از کارتخوان‌ها و درگاه‌هایی که از این روش برای درآمدهای مبهم (شرط‌بندی و…) کشف و مبارزه شود.

کسانی هم که کسب و کار جدیدی راه انداخته و هنوز مجوز فعالیتی از نهادهای مرتبط ندارند، باید با مراجعه به سایت ثبت‌نام سازمان امور مالیاتی اطلاعاتشان را وارد کنند و سپس کارتخوان بگیرند. سازمان امور مالیاتی قول داده که اولویت اخذ مالیات از درگاه‌ها و کارتخوان‌ها آنهایی است که گردش مالی بالایی دارند و در اجرای این قانون تلاش شده تا به کسب وکارهای کوچک آسیبی وارد نشود. «رده» امیدوار است این وعده عملی شود و در حد حرف باقی نماند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا